Magyarország miért Hungária?

A hun ősökre utal?
Nem igazán.  Amúgy a hun rokonság nem is bizonyított. A középkori feljegyzések szerint ugyan a magyarok a hunoktól származtatják magukat, de ez a nézet külföldről érkezett el hozzánk, csupán az 1200-as évektől mondjuk azt, hogy az őseink a hunok.
De persze a tudomány tévedhet, történt már ilyen - viszont országunk neve mégsem innen származik, bárhogy is szeretnénk.
Egy tévedés áldozatai lettünk. Másnak néztek bennünket, nem tudták, hogy mi magyarok vagyunk. 
Nevünk török eredetű,  egy török szóból származik - és ez a szó: az onogur, mely annyit tesz: tíz nyíl, vagy tíz ogur.  De ez nem jelenti azt, hogy ogurok voltunk. 
Az onogurok egy törzsszövetség volt, nomád törzsek tartoztak közéjük. Hogy aztán miért használták a magyarokra nem tudni. Lehet, hogy akkoriban tagjai voltunk a törzsszövetségnek(ami semmiféle vérrokonságot nem jelent), de az is lehet, hogy csak egyszerűen azt hitték, hogy tagjai vagyunk, mikor őseink épp feléjük portyáztak.  Hisz akkoriban még az emberek nem hordtak névtáblát, és a homlokukra sem volt írva a "nevük".  Úgy néztünk ki ezek szerint, mint az ogurok, és arra felé jártunk-keltünk portyázgattunk. Ennyi elég volt. 
Úgyhogy általuk ragadt ránk az onogur név, amiből aztán származik a német Ungarn, a cseh Uhry, Uhersko, az olasz Ungheria, a francia Hongrie, és sorolhatnánk.
Persze nem annyira szimpatikus, és követhető ez a magyarázat, mint a hunos verzió - de a valóság nem mindig az, amit szeretnénk.
És ez még egész jó magyarázat is népünkre nézve, ugyanis vannak olyanok, akik úgy gondolják, hogy nevünk az angol  "éhes" szóból származik.
Akkor már ugye mégis csak jobb a török eredet, a tíz nyíl?
Fotó: Feszty körkép