Bepillantás egy színészházaspár életébe

Első gyermeküket még főiskolás korukban vállalták. Nem is igazán tetszett környezetüknek. Mindig csak azt hallották, hogy majd megbánják...


Aztán már 
megtanulták, hogy valóban nagyon nehéz összeegyeztetni a családot és a hivatásukat. De mivel ők ezt akarták, ezért így volt jó, és meg kellett oldaniuk. Megoldották. 


Nem volt ebben semmi, 
mindenki így csinálja a világon.  Viszont az biztos, hogy sikereik csúcsán sokat kellett egyeztetniük, hogy gyerekeikre is jusson idő, amennyi szükséges. 
Egyszer kislányuk osztálytársa tett Drahota Andreára egy nem éppen hízelgő megjegyzést - pusztán azért, mert színésznő. Egy ideig ott volt benne, idegesítette, mert úgy érezte, hogy igazságtalanul bántották. 
Már a hetvenes években is kertes házban laktak,
így nem csak a ház 
rendben tartásának a nyűge hárult rájuk, hanem a kert rendben tartása is, és az állatok etetése is, amit főleg a feleség intézett.  Ekkoriban volt kutya, nyúl, csirke...  
Így nekik nem kellett a boltba, vagy a piacra szaladgálniuk, amikor csirkét, vagy tojást akartak az asztalra tenni.  Nekik ez volt a természetes....
Pedig nem vidéken éltek, Pesten, az Alkotmány utcában. 
Drahota Andrea a hetvenes években rendkívül foglalkoztatott színésznő volt, mégis mellette ugyanúgy háziasszonykodott, mint mindenki más. 
Szerencsésnek tartotta magát, hogy együtt játszhatott férjével a Tháliában, így legalább ott együtt lehettek...  Kislányukat is önállóságra nevelték, rendre, fegyelemre. 
Ugyanúgy főzött, mosott, takarított anyaként, mint a harmadik szomszéd.  De nem csak ő, hanem aki otthon volt a házban mind azon ügyködött, hogy minden flottul menjen.  Sokszor épp a főzést terhét vette le Kozák András felesége válláról. Ő viszont szívesen kézimunkázott, kislányát is megtanította, hogy kell horgolni, kötni. 
Kevesen tudták róla, de nagyon jól varrt, ő szabta, varrta a legtöbb ruhát amit hordtak. 
Néhanap előfordult akkoriban, hogy mindhárman otthon voltak - ekkor még kisfiúk nem született meg - a férj szabadidejében olvasott, Drahota Andrea és kislánya pedig kézimunkáztak. 
Nyáron pedig jött a befőzés ideje, és ahhoz mindenképp ragaszkodott, hogy saját készítésű
savanyúságokat, befőtteket használjanak. 
Tisztára, mint egy átlagos háziasszony... nem?