Chrudinák Alajos által leadott Tőkés László interjú 1989. júliusában - videóval

Akkoriban azért kellett ehhez bátorság mind a kanadai riporterek, mind Tőkés László, mind Chrudinák Alajos részéről.
 Bár nem ő készítette a riportot, hanem két kanadai újságíró, Michaell Claeir és Réjean Roy beszélgetése ez. 
 1989. március 20-án vették fel, és nem volt könnyű kicsempészni Romániából. Ráadásul hiába készítették el nem tudtak mit kezdeni vele. 
A kanadai televíziók nem adták adásba a felvételt, így Chrudinák Alajos, aki akkoriban a Panoráma műsor szerkesztője, és műsorvezetője volt - végül július 24-én műsorra tűzte. 
Nem csak Magyarországon láthatták így a felvételt, hanem sokan Romániában is, hisz a határ mentén oda-vissza mentek a tévénézések, fogható volt a magyar adó, nálunk meg a román. 
A felvétel a temesvári református templomban készült, és Tőkés László ekkor már nyíltan elmondta aggályait a rezsim politikájával kapcsolatban,  a kisebbségekkel szemben tanúsított magatartásáról. 
A riport hatására rászállt a lelkészre a politika, elveszítette állását, és távozásra kényszerítették - volna - de ő maradt, és a templom körül támogató temesváriak tüntetése kezdődött. 
Ez a tüntetés indította végül el a romániai forradalmat...
Bár a riportot nem Chrudinák Alajos készítette, de nélküle nem került volna adásba nálunk, és nagy eséllyel nem indultak volna el a romániai események, vagy ha igen, akkor csak jóval később.