Mit csinálhatnak ezek a lányok a tulipánmezőn?


A felvétel még 52 évvel ezelőtt készült a Badacsonyi Állami Gazdaság balatonbozsoki telepén, pont így áprilisban, 19-én. Kunkovács László, az MTI fotóriportere kattintotta.
Fiatal lányok tulipánok szirmait, virágát szedik le. Nem azért, mert pocsékolnak, és direkt tönkre akarják tenni a színpompás virágmezőt, hanem mert ez a feladatuk. 
Ugyanis a virágok egy részét termelik általában szinte mindenhol eladásra, másik részénél a virág hagymáját akarják áruba bocsátani.
Márpedig ha azt akarják, hogy a hagymák szép, méretesek legyenek, és a vevő megvegye, akkor azok fejlődését segíteni kell.
Ezt pedig úgy lehet elérni, hogy ne virágra és magra fejlődjenek, hanem a hagymára.
Tehát megszabadítják a szirmoktól, őket.
Itt a lányok valójában csak bemutatják a munkát, a mellettük lévő ágyásban már le van szedve a szirom, csak a virág levele és szára áll ott. 
Az a munka eredménye. Ahol pedig épp guggolnak majd csak később végzik el ugyanezt a műveletet.
Manapság már ezt is géppel végzik nagyüzemekben, ezt a fajta tevékenységet, mint ez a lánybrigád végez már csak kis kertészetekben művelik.
Ugye milyen szomorú, hogy tönkre kell tenni a virágokat azért, hogy később a hagymákból szép szirmú, méretes tulipánok legyenek?
Itt egy link, ahol viszont a mai technológiát nézhetik meg. Szabályosan kombájnolnak, csak nem az egész növényt, hanem csak virágot "aratnak".