Putnokon végzett Felső Leánynevelőt, majd a Nemzeti Színház színésznője lett

Méghozzá nem is akármilyen...
Igencsak jó anyagi körülmények közé született, mindene meg volt -  de a vagyonnak idővel annyi lett. Ettől függetlenül egy akkor jó hírű intézetbe, a putnoki Gazdasági Felső Leánynevelő Intézetbe került.

Itt ismerkedett meg a színészettel is, minden iskolai fellépésen közreműködött.
Gobbi Hildában ettől függetlenül fel sem vetődött benne, hogy színésznő lehet.
Viszont pontosan azt sem tudta megmagyarázni, hogy Putnokra hogy került, körülötte mindenki földbirtokos csemete volt. Tanultak a növényekről, és minden olyan dologról amit később hasznosíthatta - volna, a később nem viszi máshová a sors útja.
Ennek a pár évnek az eredménye, hogy


megszerette a természetet, hogy tudta gondozni a növényeket, hogy megtanult barkácsolni, főzni, varrni, még méheket befogni is. Tudott teniszezni, gyümölcsfát gondozni, szaporítani, korcsolyázni, teniszezni. Mindent  amit egy jómódú lánynak hasznára válhat, de színésznőként nem hasznosíthat az ember. 
Mikor végzett Putnokon - mégpedig kitűnő eredménnyel - először egy Botanikus Kertben kezdett el dolgozni. Fél évet húzott itt le, aztán egyszer csak rájött - ki tudja honnan - hogy ő színész akar lenni, ezért aztán - nem aprózta el - jelentkezett a Nemzeti Színházban. Ott viszont a portás mondta neki, hogy először fáradjon néhány épülettel arrább, és végezze el a Főiskolát, pontosabban Akadémiát. 
A beiratkozásra sem volt pénze, kölcsön kellett kérnie - úgy indult el a felvételire.  Azt mondták, hogy tud szépen beszélni, beszédhibája van, nem mozog az alsó ajka. Ám Ódry Árpád azt mondta: "Azért vagyunk itt, hogy a tehetséges növendékeket mi tanítsuk beszélni".
Így került a főiskolára, a családja meg végül elfogadta döntését. Ekkor már teljesen elszegényedtek, végül is teljesen mindegy volt hol él. 
Első színpadi fellépése a Balatoni regében volt, egy igencsak apró szerepben, de a Nemzeti Színházban... Semmi mást nem kellett tennie, három felvonáson keresztül brekegett. Még a béka szerepét is teljes beleéléssel "alakította" a színfalak mögött. 
Hisz tudta, hogy ezt a pályát csak úgy lehet végig vinni, s jól csinálni, hogyha szívét-lelkét beleadja az ember, saját egyéniségét.
Bár a putnoki éveket a művészetben csak áttételesen hasznosíthatta,  a magánéletében viszont nagyon is. Hisz a Kisoroszi feletti háza építésénél nagy hasznát vette a tanultaknak, a legtöbb munkát ő végezte, persze segítséggel -  a kert műveléséhez viszont nem kellett segítség, minden az ő munkáját dicséri . Aztán mikor
elkezdték bontani a Nemzetit, amit csak tudott beépített a falakba, hogy legalább ott éljenek a továbbiakban. 
Számára a Nemzeti Színház nem pusztán egy épület volt, hanem a sorsa. 
Sokan támadták magánélete, később politikai nézete miatt - de hogy színésznek hatalmas volt, az tagadhatatlan. 
Mai napig élmény egy-egy alakítását újra látni... Forrás: Film- Színház-Muzsika Évkönyv 1973. Fotó: