Most érkezett! Gyászol az ország! Elhunyt a Csengetett Mylord sztárja...

 

Kilencven éves korában meghalt Frank Williams brit színész, akit itthon talán legtöbben Charles érsekként ismertek a Csengetett Mylord sorozatból, de számos másik szerepe miatt is emlékezhetünk rá.

"Nagyon sajnáljuk, hogy szeretett barátunk, kollégánk és színészünk, Frank Williams ma reggel elhunyt. Majdnem 91 éves volt, és hálásak vagyunk az örömöt, nevetést és boldogságot hozó évekért, amelyeket oly sokaknak szerzett. Köszönjük Frank!"


Magyarországon sokan talán inkább a Csengetett Mylord sorozatból ismerhették őt, mint Charles érseket, de Frank Williams az 1970-es évek sikeres vígjátékában, a Dad's Army-ban megformált Timothy Farthing szerepével már jóval korábban ismertté vált.


Frank Williams 1931. július 2-án született Londonban, színészi karrierjét pedig a Watford Palace színházban kezdte, amelyet a Dad's Army megalkotója, Jimmy Perry vezetett. Számos későbbi színésztársa – Michael Knowles, Colin Bean, Donald Hewlett és Mavis Pug – is itt dolgozott vele.


A Dad's Army harmadik szériájában, 1969-ben csatlakozott a sorozathoz, és az 1977-es utolsó epizódig folyamatosan szerepelt. Később olyan szitkomokban játszott, mint az említett Csengetett Mylord. Imádott találkozni a sorozat rajongóival, és gyakran részt vett a Dad's Army találkozókon.